Ikke alle substrater er brukbare hvis du dyrker i et resirkuleringssystem. Det er også en grunn til at det brukes spesielle næringsstoffer for denne vekstmetoden.

Hvilket substrat bør jeg bruke i det resirkulerende systemet?

Flo- og fjæresystemer og dryppsystemet kan brukes i kombinasjon med et substrat. De fleste næringssystemer for resirkulerende systemer antar at et inert substrat brukes. Et inert subtrat er et substrat som ikke trekker ut næringsstoffer fra næringsløsningen, og tilsetter heller ingen. Dette betyr ikke at det ikke vil påvirke pH-nivået til mediet, steinull er et eksempel på et inert medium som ikke påvirker EK, men som får pH-nivået til å stige. En plantejordblanding er ikke et inert substrat, da plantejordblandinger inneholder næringsstoffer som, hvis de også finnes i næringsløsningen, vil føre til en overflod av noen elementer.

Kokos har motsatt effekt, da det trekker ut noen elementer fra næringsløsningen. Hvis et resirkulerende næringsstoff brukes i kombina­sjon med dette substratet, vil det føre til næringsma­ngel. Leire, perlitt og steinull er eksempler på inerte substrater. Disse substratene inneholder ingen næringsstoffer, og trekker heller ikke næringsstoffer fra næringsløsningen.

Image
AQUA substrate, nutrients & additives

CANNA HYDRO vs. CANNA AQUA

CANNA HYDRO er et perfekt næringsstoff som har blitt brukt med hell i resirkulerende systemer. Nå har CANNA AQUA blitt introdusert, et næringsstoff som har flere fordeler ved dyrking i resirkulerende systemer. pH-nivået til CANNA AQUA trenger ikke å bli justert i løpet av plantens vekstfase hvis pH-nivået til å begynne med er 5,2. pH-nivået vil forbli mellom 5,2 og 6,2. Grafen på side 4 viser de overbevisende resultatene fra flere store forskningsinitiativer utført av CANNAs forskningsavdeling. I tillegg har CANNA AQUA-serien en spesiell næringsformel som sørger for at det ikke oppstår næringsrester i sluttproduktet ved bruk i resirkulerende systemer.

NÆRINGSSTOFFER I CANNA AQUA

Image
AQUA substrate, nutrients & additives

CANNA AQUA har blitt spesielt utviklet til bruk i resirkulerende systemer, og dets sammensetning er slik at pH-nivået forblir stabilt over lange tidsperioder. I tillegg inneholder CANNA AQUA silikater, humus og fulvussyrer, og algeekstrakter som fører til enda bedre ytelse. CANNA-næringsstoffer har en biotrofisk effekt. De absorberes naturlig av plantens biologiske system og sikrer best mulig balanse og økt motstand i plantenes celler.

Aqua Vega

I den første vekstfasen er grunnlaget lagt for blomstring og avling. En sunn og sterk vekst kjennetegnes av vitale vekstskudd og stor rotutvikling. Aqua Vega har blitt spesielt utviklet for å oppfylle plantens behov på en perfekt måte. Full absorbsjon av næringsstoffer og vannpenetrasjon direkte fra starten av veksten muliggjøres av Aqua Vegas store mengder av direkte absorberbare, høykvalitets nitrogenelementer, EDDHA-jern av topp kvalitet samt sporelementer.

Aqua Flores

I plantens blomstringsfase er det svært viktig at alle nødvendige næringsstoffer er tilgjengelige direkte og i riktige mengder. Aqua Flores stimulerer veksten av frukter og inneholder alle nødvendige elementer som er nødvendige i blomstringsfasen. For eksempel krever planten mindre nitrogen i blomstringsfasen. Men behovet for kalium og fosfor øker. Aqua Flores er rik på disse elementene og spesielle sporelementer tillater direkte absorbsjon, noe som fører til perfekt blomstring.

Tilsetningsstoffer

CANNA AQUA lar dyrkere inkluderer de eksakte mengdene av næringsstoffer i vekst- og blomstringsfasene til raskt voksende planter. Andre CANNA-produkter, som RHIZOTONIC (f.eks. rot­utvikling, stressavlastning), CANNAZYM (f.eks. sunn rotutvikling), PK 13/14 (f.eks. stimulere blomstring) og CANNABOOST (f.eks. stimulere metabolismen og sukkerproduksjonen) gir ekstra støtte under ulike spesifikke faser av plantens utvikling. Kombinert med disse CANNA-produktene, kan planten fokusere optimalt på vekst og blomstring, noe som garanterer høye avlinger.

Tagger :