Mugg kalles også «dunete mugg» og ettersom sykdommen spres, krøller bladene seg, dør og faller av. Delen av muggen som inneholder soppsporene kommer inn gjennom plantens røtter. I godt lys kan den identifiseres ved det grå eller lilla laget på baksiden av bladene.

Om dunete mugg

Hva er mugg?
Begrepet mugg refererer til en gruppe fytopatogeniske sopp som forårsaker sykdommer hos planter.
Hva kan du se?
Vanligvis finnes mugg på øvre side av bladet, men det finnes unntak. Bladet ser ut som om det har pulver på seg.
Hva kan du gjøre?
Hold fuktigheten lav og vekstområdet rent.

Om pulvermugg

Pulvermugg kalles også odium. Før symptomer blir synlige begynner bladet å utvikle blemmelignende deler som etterfølges av karakteristisk hvitt pulver hvor blemmen var. Bladet ser ut som om det har pulver på seg. Vanligvis finnes mugg på øvre side av bladet, men det finnes unntak. En type mugg vokser kun på undersiden av bladet, så det er ingen overraskelse at dette ofte blir oversett. Men ettersom sykdommen utvikler seg, kan bladene ende opp med å bli totalt dekket av dette hvite laget og det kan kolonisere skuddene med etterfølgende tap av avlingsstørrelse og -kvalitet.

Image
Oidium and Mildew - Pests & Diseases

Hvordan forebygge sykdommen?

Den beste behandlingen mot disse typene sopp er forebygging; når de har satt seg og utviklet seg, er de svært vanskelige å bli kvitt, til og med ved bruk av kjemiske soppmidler. Prøv å forhindre at sporer kommer inn fra andre steder og forurenser plantene dine ved å holde dyrkingsområdet rent. Du kan gjøre dette ved å bruke kun rent utstyr og vaske hendene godt før du begynner. Og CANNACURE kan sprayes på planten for å forhindre mugg.

Løsninger for å kontrollere pesten

Sjekk eldre blader regelmessig for lys gul misfarging og soppvekst.

  • Du kan fjerne mistenkelige blader og oppbevare disse i en frysepose sammen med fuktig papir på et varmt sted. Etter to dager kan du sjekke bladene for mugg, kanskje ved å bruke et forstørrelsesglass.
  • Fjern forurensede blader, men sørg også for at du ikke sprer sykdommen selv. Sørg for at du vasker hendene dine regelmessig, helst med en alkoholholdig løsning.
  • Brenn infiserte materialer.
  • Bruk CANNACURE på planten for å kontrollere denne sykdommen.
  • Glem ikke at du må gjenta sprayingen flere ganger.
Image
Oidium and Mildew - Pests & Diseases