Fordi CANNA COCO er 100 % organisk, har det relativt høy kasjonutvekslingskapasitet (CEC). Dette betyr at substratet kan holde på visse næringsstoffer, og dermed må disse næringsstoffene tilføres i en spesiell form som forblir tilgjengelig for planten.

Hvorfor trenger COCO spesielle næringsstoffer?

Image
CANNA COCO products

På grunn av de spesielle kokoskjennetegnene i kombinasjon med den unike førbufferprosessen, er det mulig å kombinere vekst- og blomstringsnæring i én næringsblanding. Mediet og planten kontrollerer selv hvilke næringsstoffer som frigjøres til planten til riktig tid. Dette betyr at dyrkeren ikke trenger å bekymre seg for riktig tidspunkt for å konvertere fra vekst- til blomstringsnæring!

A&B?

CANNA COCO er et todelt næringsstoff; derfor finnes det en A- og B-versjon. Dette er essensielt fordi konsentrasjonen og formen på næringsstoffene interagerer med hverandre i den konsentrerte formen. Denne interaksjonen kan forårsake ugjenopprettbare drypp og en total endring i de spesialiserte kokosformene i næringsstoffene.

 

CANNA Coco Plus vs. COGr

Image
CANNA COGr Slabs

La oss begynne med å fortelle deg at CANNA Coco Plus er mye enklere å bruke og er tilgjengelig i 50-liters sekker, dette gjør det mulig å dyrke i potter. Den andre fordelen med CANNA Coco Plus ligger i det faktum at den er forhåndsbufret for deg. Videre har vi utviklet vanning som er universelt for vekststadiet samt blomstringsstadiet. Med andre ord: Lett å bruke er nøkkelordene når det gjelder COCO.

COGr er på den annen side kun tilgjengelig i plateform. Den passer perfekt til brettene som brukes i industrien. De er ikke forhåndsbufret, så de inneholder ikke fuktigheten som trengs for vellykket bufring. I stedet er de presset, noe som gjør det enkelt å sette opp din egen dyrkingsplass da de er lette å bære. Tidligere nevnte vi hele serien med gjødsel for COGr, noe som gjør det mulig for dyrkeren å fore plantene nøyaktig. Dette gjør COGr ikke fullt så enkel å bruke som CANNA COCO, men hvis det brukes riktig vil det bære frukter til slutt. Med andre ord: CANNA COGr er spesielt utviklet for eksperter!

Oppnå maksimalt med COGr!

COGr består av en spesielt formulert blanding av kokoshusk, kokosfiber og kokosgranulat. Dette mediet tilbyr fordelen med at det er luftet, derfor er det lettere å kontrollere. Dette fører til raskere vekst og større avlinger! COGr er komprimert og tørket, for lett transport og lagring. Dette gjør det ideelt for den krevende hagebrukeren.

Image
CANNA COGr products

Tre revolusjonerende gjødselprodukter har blitt utviklet spesielt til bruk med COGr: COGr Buffer Agent, COGr Vega og COGr Flores. Disse produktene gir planten optimale forhold for rotlegging, vekst og blomstring. COGr kan gjenbrukes opptil 3 ganger uten at kvaliteten forringes. COGr-serien er et bevist system som raskt er i ferd med å bli den foretrukne metoden for dyrking på kokosplater i Nederland. I hjertet av dette systemet ligger komprimerte, ubufrede plater av kokos som krever at du som dyrker bløtlegger dem med en spesiell COGr-bufringsagent. Deretter fores den med en egen COGr Vega-gjødsel under den vegetative fasen og man bytter til COGr Flores under blomstringsperioden. Disse næringsstoffene inneholder ekstra humus og fulvussyrer for forbedret næringsopptak samt silikon for økt motstand mot pest og sykdommer.

For dyrkere som ønsker å bruke dette systemet i potter, kan platene lett bufres på normal måte og deretter kan innholdet tømmes i potter. Hver plate lager mellom 21 - 25 liter kokos når den dekomprimeres. En 1-liters pakke med COGr-bufringsagent oppløses til 500 liter, brukes én gang per avling. En 2-liters pakke med CANNA COGr-næringsstoffer (1 liter A, 1 liter B) utgjør 250 liter næring med full styrke. Dette er en universell formel for hardt og bløtt vann.

Når du først får taket på det ...

Martin og Gerhardt er to sveitsiske hagebrukere som har dyrket siden begynnelsen av 1990-tallet. Fordi de dyrker i CANNA COCO-produkter, vil de aldri slippe noe annet medium inn i sine drivhus. For to år siden, når de byttet fra COCO til COGr, produserte de lett seks avlinger per år med én hånd på ryggen.

På toppen av dette finnes det mange profesjonelle hagebrukere som overaskes når de ser og smaker på de innhøstede resultatene til Martin og Gerhardt. «Personlig mener jeg at den viktigste fordelen med COGr er muligheten til å håndtere tre innhøstinger på rad uten problemer. Tidligere brukte vi plantejord, og det har nesten ødelagt ryggen min!» COGr-brett er lette som fjær og stive, noe som gjør dem enkle å transportere. «Det tar bare en time å høste inn og plante 250 nye planter. Gerhardt kutter bort de gamle plantene; Jeg følger etter ham og setter i nye avskjæringer i de tomme hullene. Intet behov for å bære nye plater eller tunge sekker med plantejord. Det kan ikke bli enklere.» Bortsett fra brukervennligheten og kostnadsbesparelsene, produserer dette mediet en overlegen, fristende kvalitet. Takket være lettheten til kokos går rotutviklingen svært raskt. Det er verdt å merke seg at planter dyrket på COGr er mer resistente overfor høye temperaturer. «Sist sommer var temperaturen opp mot 38 °C i mange uker. Likevel høstet vi en perfekt avling».

Tilsetningsstoffer

CANNA COCO lar dyrkeren inkludere de eksakte mengdene av næringsstoffer i vekst- og blomstringsfasene til raskt voksende planter. Andre CANNA-produkter, som RHIZOTONIC (f.eks. rotutvikling, stressavlastning), CANNAZYM (f.eks. sunn rotutvikling) og PK 13/14 (f.eks. stimulere blomstring) gir ekstra støtte under ulike spesifikke faser av plantens utvikling.

Kombinert med disse CANNA-produktene, kan planten fokusere optimalt på vekst og blomstring, noe som garanterer høye avlinger.

Tagger :