På grunn av de høye kostnadene og kompleksiteten i sofistikerte hydroponiske systemer, bruker flere og flere dyrkere CANNA COCO til sine personlige behov. En fornøyd kunde uttalte: «Selv om jeg allerede har dyrket frem et par avlinger, må jeg ærlig talt si at jeg fortsatt ikke har peiling på dyrking. Med plantejord gikk alt galt hver gang. Først for mye vann, deretter for lite. Men det er historie etter at jeg begynte å bruke CANNA COCO. Jeg er det perfekte eksemplet på at kokssubstrat er idiotsikkert.»

Større avlinger! 6 til 10 %

Bortsett fra vann, er luft essensielt for plantens rotsystem. Forskning på ulike medietyper viser at mer luft fører til raskere og mer intensiv rotlegging, 6 til 10 % større avlinger og mindre bruk av gjødsel. Raskere og mer intensiv rotlegging betyr bedre rotfunksjon når det gjelder å ta opp vann og næringsstoffer, noe som er i tråd med plantens behov. En måte å oppnå et høyere luftnivå i substratet er å dryppe irrigasjonsvann sjeldnere. Mer vann tas opp fra substratet, rotsystemet utvikler seg sterkere og fuktighetsoverflod oppstår sjeldnere. Testene avdekket av dryppirrigasjon kun én gang om dagen førte til at 3 % mer luft var til stede i substratet. Du drypper mindre med CANNA COCO.

Mindre vekst på grunn av vannmetning

Image
Using CANNA COCO

CANNAs COCO består av tusenvis av kapillære mikrosvamper som holder på nesten 1000 % av sin egen vekt i vann. Derfor har kokos en enorm buffer med vann og næringsstoffer. Det anbefales at dyrkeren holder mediet litt tørt fremfor gjennomvått. Våte omgivelser danner et ideelt grunnlag for soppsykdommer som Pythium. Et tørrere substrat lar mer luft passere gjennom røttene og stimulerer dem til å absorbere vann og næringsstoffer mer aktivt. Dette fører til raskere vekst og større avlinger.

Et annet viktig instrument er timing. Når kokosen har blitt for våt, må vanning reduseres eller pauses til kokosen har tørket ut og deretter kan normal vanning gjenopptas. Sjekk fuktighetsinnholdet i kokosen for hånd eller ved å avgjøre dens vekt ved å løfte potten eller platen. En tommelfingerregel for å vanne fullvoksne planter er 4 til 6 liter per m2 per dag. Ved å redusere dryppefrekvensen og øke antall næringsstoffer per vanning, blir tilgjengelig vann og næringsstoffer brukt på best måte. Dette vil også forbedre dreneringen.

Frekvensen på vanningen avhenger av fordampningen og vanntilførselen i kokosen. En vanlig huskeregel er at én daglig vanning er tilstrekkelig i løpet av de første ukene under normale omstendigheter; deretter økes dette til to ganger per dag; to timer etter at lampene har blitt skrudd på og to timer før de skrus av igjen. Husk at mindre rotvolum per plante (små potter eller mange planter per plate) vil føre til at kokosen tørker raskere ut. Derfor er det viktig å vanne disse plantene oftere.

En COCO-målemetode

Den mest pålitelige metoden for å måle næringsnivåene i kokos er ved å bruke 1:1,5 ekstraksjonsmetode.
EK og pH i rotmiljøet kan avgjøres ved å bruke denne metoden. pH og EK i dreneringsvannet avviker vanligvis fra faktisk rotsituasjon, da kokos kan holde på og frigjøre elementer.

  1. Ta litt CANNA COCO fra platene eller pottene (bilde 1). Dette kan gjøres med en jordprøvetaker eller en sparkel. For å få en representativ prøve, må kokosen hentes fra så mange steder som mulig.
  2. Samle prøven i en bolle og avgjør om den inneholder riktig mengde fuktighet. Kokosen har riktig mengde fuktighet hvis fuktigheten forsvinner mellom fingrene dine når du klemmer på den (bilde 2). Tilsett avmineralisert vann ved behov og bland kokosen.
  3. Finn et 250 ml målebeger og fyll det med 150 ml avmineralisert vann. Tilsett kokos opp til 250 ml-merket (bilde 3). Bland og la alt sette seg i minst to timer.
  4. Bland igjen og mål pH-nivået
  5. Filtrer dette materialet og mål EK.
Image
Using CANNA COCO

En 1:1,5-analyse kan gjøres etter 3 til 4 uker. Målverdiene for EK er mellom 1,1 og 1,3, og for pH mellom 5,5 og 6,2. Svært høye EK-verdier øker risikoen for forbrenningssymptomer. For å begrense risikoen for forbrenningssymptomer, kan kokosen renses med forsuret vann (pH 5,8: forsur med CANNA pH- Growth).

Skade

Hvis avlingen skades av hardt vann, kan PK 13/14- og CANNA COCO-næringsstoffer brukes sammen. Men hvis springvannet er svært hardt, kan denne kombinasjonen forårsake problemer. Svært hardt vann inneholder store mengder kalsium og mengden syre som er nødvendig for å sette pH-nivået er relativt stort. Dette skyldes et høyt nivå av bikarbonat i vannet. Når PK 13/14 brukes under slike omstendigheter, er risikoen for drypping i vanntanken økt, og dette kan forårsake blokkerte dyser. Hvis du bruker svært hardt vann til irrigasjon, anbefales det å bruke pH-Grow (nitrittsyre) i stedet for pH-Bloom (fosforsyre) for å angi pH-nivået.

Tagger :